Sastojci

300 ml mleka
1 kocka kvasca
1 kašikica šećera
150 ml mineralne vode
2 jajeta
150 ml ulja
2 kašike soli
850 gr brašna
100 gr margarina
susam, kim za posipanje
1.U mlako mleko stavite šećer, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna. Ostavite par minuta da kvasac nadođe.
2.U vanglicu stavite mineralnu vodu, ulje, 1 jaje i 1 žumance i so. Promešajte, zatim sipajte mleko sa nadošlim kvascem. Dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite na toplom da nadođe 45 minuta.
3.Nadošlo testo premesite i podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite 30x40 cm, premažite margarinom i urolajte. Zatim isecite po dva parčeta sa krajeva širine 3-4 cm. Od dva rolata treba da dobiijete 8 takvih delova koje stavite u sredinu podmazane tepsije prečnika 30 cm. Rolate iseći na trouglove i naizmenično složiti u tepsiju oko središnjeg dela.
4.Ostavite još 45 minuta da pogača naraste, zatim je premažite umućenim belancetom, posolite. Središnji deo pospite susamom, samu sredinu kimom.
5.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.