Za testo: 200 ml voda 20 g Alfa kvasca 350 g brašna 1 kašika šećera 1 prstohvat soli malo limunove korice 1 keaica vanilin šećera 3 kašike ulje Za nadev: 4 kašike džema od kajsija 100 g mlevenih oraha Za premazivanje: po potrebi ulje Za posipanje: po potrebi šećer u prahu 1 kesica vanilin šećera Priprema: U mlakoj vodi rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmeśati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati rastvoren kvasac,ulje,vanilin šećer,rendanu imunovu koricu,so i zamesiti testo.Testo pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.Nadošlo testo premesiti,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da još jednom naraste. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u oblik oravougaonika.Premazati džemom i posuti mlevenim orasima. Urolati i staviti u duguljast kalup obložen pek-papirom.Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 15 minuta.Rernu zagrejati na 250 stepeni.Štrudlu premazati uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela). Gotovu štrudlu uzvaditi iz rerne,premazati uljem i ostaviti da se prohladi. Štrudlu izručiti iz kalupa Sjediniti šećer u prahu i vanilin šećer i posuti štrudlu dok je još vruća. Štrudlu seći na parčad željene velučine,servirati i poslužiti. KOMENTAR:Ovo je moj omiljeni prolećni recept,jer štrudlu pripremam u vreme uskršnjeg posta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.