Prolećna cvet pogača
Sastojci
- 700 g brasna
- 1 Alfa kvasac
- 1 casa 180 g kisele pavlake
- 1 kasikica soli
- 1 velika kasika secera
- 300 ml mleka
- 1 jaje + 1 jaje za premazivanje
- crvena boja za kolace
- prvi fil
- 100 g cokolade
- 100 g margarina
- 2 velike kasike secera u prahu
- 10 g cimeta
- drugi fil
- 100 g margarina
- 2 velike kasike secera u prahu
Opis

- U jednu soljicu zagrejati mleko pa potopiti kvasac i kasikicu secera.Ostaviti da nadodje.
- U posudu za mešenje staviti pola kolicine brasna,dodati ostatak toplog mleka,jedno jaje,casu kisele pavlake,ostatak secera i malo soli.Dodati nadosli kvasac i sa ostatkom brasna umesiti testo.
- Testo podeliti na dva dela,jedan deo da bude malo veci a drugi malo manji.Sada u taj malo manji deo testa dodati crvenu prehrambenu boju i umesiti testo dok ne postane crveno ( roze).Veci deo ostaje beo.Sada ostaviti oba testa da narastu oko 15 minuta.
- Spremiti fil.U jednu ciniju staviti cokoladu,margarin,i cimet.Staviti u mikrotalasnu i istopiti.Onda umesati secer u prahu.Za drugi fil istopiti samo margarin i dodati secer u prahu.Sve lepo izmesati.
- Naraslo belo testo iseci na 6 jednakih delova pa umesiti loptice.Od crvenog testa napraviti 7 loptica.
- Loptice od belog testa malo razvuci oklagijom pa ih namazati cokoladnim filom .Svako testo skupiti na sredini i formirati loptu. Loptice od crvenog testa razvuci po duzini,premazati drugim filom pa napraviti male valjke.
- Podmazati tepsiju poredjati loptice od belog testa a pored njih staviti valjke od crvenog testa.Jedno crveno testo staviti u sredinu.Sve lepo premazati jajetom pa ostaviti jos 15 minuta da stoji dok se ugreje rerna na 200 stepeni.Onda staviti pogacu da se pece oko 45 minuta
Komentari