Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija
Posni badem venčići punjeni džemom od kajsija

Sastojci

Za testo: 250ml tople vode
100ml ulja
80g šećera
30g Alfa kvasca
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećer
450g brašna
Za nadev: 150g margarina
100g smeđeg šećera
1 kesica vanilin šećer
1 kašičica cejlonskog cimeta
pola kašičice mlevenog muskatnog oraha
150g mlevenih prepečenih badema
Još je potrebno i: pekmez od kajsija, listići badema, 2 kašike vode, 2 kašike ulja i malo šećera u prahu

Instrukcije

1.U toploj vodi izmrvite kvasac, dodajte šećer i dobro umutite da se kvasac otopi. Dodajte so, vanilin šećer i ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte i ostavite 30 minuta da naraste. Nakon tog vremena pospite malo brašna i premesite testo i ostavite još 30 minuta da naraste.
2.Za to vreme pripremite nadev. Na suvom tiganju prepecite bademe i sameljite ih, što sitnije. Otopite margarin, dodajte mlevene bademe, vanilin šećer, smeđi šećer, cimet i muskatni orah i dobro promešajte da se smesa sjedini.
3.Na pobrašnjenu radnu površinu prebacite testo i podelite na 2 dela. Oklagijom razvucite koru na debljinu od pola centimetra, premažite polovinu pripremljenog nadeva na pola kore. Preklopite testo, pređite blago oklagijom preko testa i secite na trake širine do 2cm. Svaku traku uvijte u spiralu i umotajte u krug formirajući venčić. Kraj testa
4.Sve venčiće poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Postupak ponovite sa drugim delom testa i preostalim nadevom. Sjedinite ulje i vodu i premažite venčiće, pospite malo listića badema. Prstom napravite udubljenje u sredinu svakog venčića. Uz pomoć dve kašičice sipajte po pola kašičice pekmeza od kajsija u udubljenje. Birajte gust pekmez da ne iscuri tokom pečenja.
5.Ostavite venčiće da narastu dok se zagreje rerna, oko 20 minuta. Pecite venčiće dvadesetak minuta odnosno dok ne porumene. Izvadite tepsiju i ostavite da se ohlade. Ohlađene venčiće pospite šećerom u prahu.
6.Prijatno!

Ukusno pecivo za predstojeće posne dane.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.