Potrebno je : 400 ml mlake gazirane vode 1 kašika šećer 40 gr kvasac 50 ml ulja 3 kašičice soli 1 ravna kašika kurkume 900 gr brašna I još je potrebno : 100 gr majoneza slavski ukraci Priprema : U mlaku gaziranu vodu dodajte šećer,3 kašika brašna i izmrvite kvasac.Promešati i ostavite par minuta da se aktivira kvasac.U drugu posudu isipati polovinu pripremljenog brašna,dodati kurkumu,so,ulje i isipati nadošli kvasac.Uz pomoć preostalog brašna zamesite glatko testo.Testo pokrijte samolepljivom folijom ,ostavite da se udvostruči. Naraslo testo premesiti pa loptu stavite na sredini šerpe u kojoj će se peći.Premazati posnim majonezom i poređati ukrase.Rernu ugrejte na 200 C pa peći prvih 10 minuta a zatim preko testa stavite pek papir da bi kolač sačuvao lepu rumenu boju smanjite temperaturu na 180 C i dopeći još 30 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno !
Posni slavski kolač
od Suzana Miticu Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar