Sastojci

250 gr putera
200 gr šećera
2 žumanceta i jedno celo jaje
50 gr slatke pavlake
1 prašak za pecivo
2 kesice vanilin sećera
250 gr šećera u prahu
2 belanceta
2 kasike limunovog soka
1.Umutiti maslac sobne temperature sa šećerom, jajima, slatkom pavlakom , dodati vanil šećer, a zatim i prašak za pecivo, pimešano sa brašnom.
2.Zamešeno testo podeliti na pola, pa svaku polovinu umotati u providnu foliju i ostaviti u frizider minimum 60 minuta
3.Nakon toga, izvaditi jednu polovinu testa, rastanjiti oklagijom na 5-7 milimetara i modlama različitih oblika vaditi keks .
4.Poredjati u pleh obložen pek papirom i peći 10 minuta na 160-170 stepeni. Keksići treba da ostanu svetli
5.Isto uraditi sa drugom polovinom testa
6.Glazura za šaranje: 2 belanca, 250 gr šećera u prahu dobro umutiti, dodati 2 kašike soka od limuna pa mutiti još malo.
7.Odvojiti po 2 kašike bele glazure u dve manje činijice i u jednu umešati crvenu, a u drugu zelenu prehrambenu boju
8.Malom kasikom staviti malo crvene, kao i malo zelene glazuree u belu glazuru i čačkalicom je je umešati, praveći "osmice" i krugove da se sve tri boje pomalo preklope..
9.Umakati keksice sa jedne strane u glazuru i ostaviti da se suše. Šara treba da bude "mermerna", da se sve tri boje prelivaju. Postupak dosipanja crvene i zelene glazure ponavljati posle 2-3 keksa.
10.Na kraju, preostalu zelenu i crvenu glazuru sipati u kese, odseći vrh i šarati preostale keksiće.
11.
12.
13.
14.
15.

Keksići sa glazurom treba da se suše najmanje 12 sati