Punjene kiflice
Sastojci
- 500 g brašna,
- 100 ml vode,
- 100 ml mleka,
- 100 ml ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1 jaje,
- 20 g kvasca,
- 100 g kačkavalja,
- 100 g salame,
- 1 jaje,
- po ukusu susam
Opis
- Pomesati vodu i mleko i smlačiti, zatim dodati 20 g izmrvljenog kvasca i ostaviti da nadođe. Zatim umutiti jaje u dubljoj posudi, dodati ulje, so, nadošli kvasac i brašno i umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom da odmara 50 minuta. Kada je testo nadošlo prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i razviti oklagijom u krug i podeliti na 16 trouglova. Za fil: Iseckati sitno salamu i kačkavalj. Zatim na svaku kiflicu staviti parče kačkavalja i salame, pa ih uviti u kifle. Kiflice ređati u podmazan pleh. Svaku kiflicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Komentari