Punjene kiflice

Objavljeno 09.11.2015. od Marina Zdravkovic

Sastojci

  • 500 g brašna,
  • 100 ml vode,
  • 100 ml mleka,
  • 100 ml ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 jaje,
  • 20 g kvasca,
  • 100 g kačkavalja,
  • 100 g salame,
  • 1 jaje,
  • po ukusu susam

Opis

100'
20'
0
0
  • Pomesati vodu i mleko i smlačiti, zatim dodati 20 g izmrvljenog kvasca i ostaviti da nadođe. Zatim umutiti jaje u dubljoj posudi, dodati ulje, so, nadošli kvasac i brašno i umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom da odmara 50 minuta. Kada je testo nadošlo prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti ga i razviti oklagijom u krug i podeliti na 16 trouglova. Za fil: Iseckati sitno salamu i kačkavalj. Zatim na svaku kiflicu staviti parče kačkavalja i salame, pa ih uviti u kifle. Kiflice ređati u podmazan pleh. Svaku kiflicu premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam