Rol biftek

Sastojci

  • 1 svinjski file(biftek)
  • 2 viršle
  • 200 g brašna
  • 100 ml mlake vode
  • četvrtina kocke kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • po ukusu začini
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera

Opis

15'
30'
0
0
  • Uzeti biftek i začiniti ga po ukusu. Utrljati zacine, so, biber i suvi začin.
  • Pomocu drške od varjače u sredini napraviti rupu i staviti unutra dve virsle.
  • U tiganj sipati ulje pa biftek ispržiti sa svih strana. Samo da dobije boju. A onda ga izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane da se malo ohladi.
  • Za to vreme pripremiti testo.Kvasac staviti u mlakoj vodi sa šećerom da uskisne. Zatim ga pomešati sa brašnom, dodati so pa umesiti testo. Testo ostaviti da odmori desetak minuta.
  • Onda ga razviti oklagijom pa iseći trake širine deset cm. Uzimati jednu po jednu traku pa urolati biftek u testo. Premazati umućenim jajetom ,ostaviti tako u tepsiju jos desetak minuta, a onda staviti da se pece u zagrejanoj rerni.

Bonus saveti

Po originalnom receptu biftek se napuni smesom od koje se prave mesne kobasice, ali ja posto u tom trenutku to nisam imala stavila sam viršle.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam