Sastojci

100 ml mlake vode
1/2 kockice alfa kavsca
1 kašičica šećera za kvasac
200 ml toplog mleka
1 jaje
50 g šećera za testo
60 g rastopljenog maslaca (margarina)
1 kašika narendane korice narandže
prstohvat soli
600 g brašna
Za premaz ružica:oko 6-7 kašike džema od malina
1 jaje
po potrebi šećer u prahu
1.U mlakoj vodi pomešati kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiji sipati mleko, rastopljen puter, dodati šećer, so i jaje, izmešati. Sipati i nadošli kvasac. Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo.Ostaviti testo da odstoji oko 30 minuta.
2.Razmesiti testo i posuti rendanom koricom narandže. Premesiti i pokriti testo ostaviti da odmori oko 10 minuta.
3.Razvići testo. Premazati džem od malina.Umotati rolat i iseći parčiće debljine 2 prsta.Ružice poređati u pleh.Premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.
4.Služiti prohladjene ružice posute šećerom u prahu. Prijatno!
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Slatka testa su omiljena u našoj porodici.Uglavnom ih pripremam vikendom kad smo svi na okupu.Vezuje me za rodno selo kao i lepe uspomene iz detinjstva.