Slatka testa su omiljena u našoj porodici.Uglavnom ih pripremam vikendom kad smo svi na okupu.Vezuje me za rodno selo kao i lepe uspomene iz detinjstva.
100 ml mlake vode | |
1/2 kockice alfa kavsca | |
1 kašičica šećera za kvasac | |
200 ml toplog mleka | |
1 jaje | |
50 g šećera za testo | |
60 g rastopljenog maslaca (margarina) | |
1 kašika narendane korice narandže | |
prstohvat soli | |
600 g brašna | |
Za premaz ružica:oko 6-7 kašike džema od malina | |
1 jaje | |
po potrebi šećer u prahu | |
1. | U mlakoj vodi pomešati kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiji sipati mleko, rastopljen puter, dodati šećer, so i jaje, izmešati. Sipati i nadošli kvasac. Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo.Ostaviti testo da odstoji oko 30 minuta. |
2. | Razmesiti testo i posuti rendanom koricom narandže. Premesiti i pokriti testo ostaviti da odmori oko 10 minuta. |
3. | Razvići testo. Premazati džem od malina.Umotati rolat i iseći parčiće debljine 2 prsta.Ružice poređati u pleh.Premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 30 minuta. |
4. | Služiti prohladjene ružice posute šećerom u prahu. Prijatno! |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |