
1kg brasna 1kockica kvasca | |
30g secera, 40g soli, 200ml ulja, 600ml mlake vode,300g mrvljenog sira, kasicica aleve paprike, 200g tanko secenog kulena | |
1. | Pomesati kvasac, secer, so i mlaku vodu. Ostaviti da odstoji 5min. U posudu sipati brasno, nadosao kvasac i ulje. Zamesiti teso. Ostaviti da odstoji pola sata. Podeliti nadoslo testo na dve jufke, svaku rastanjiti na 1cm debljine i razviti krug, napraviti trouglice, na svaki staviti po kasicicu prethodno napravljenog urnebesna (sastaviti mr.sir i alevu papriku) i po parce kulena. Savijati kiflice, redjati u pleh, posuti alevom paprikom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 40tak minuta. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |