Sastojci

1kg brasna 1kockica kvasca
30g secera, 40g soli, 200ml ulja, 600ml mlake vode,300g mrvljenog sira, kasicica aleve paprike, 200g tanko secenog kulena
1.Pomesati kvasac, secer, so i mlaku vodu. Ostaviti da odstoji 5min. U posudu sipati brasno, nadosao kvasac i ulje. Zamesiti teso. Ostaviti da odstoji pola sata. Podeliti nadoslo testo na dve jufke, svaku rastanjiti na 1cm debljine i razviti krug, napraviti trouglice, na svaki staviti po kasicicu prethodno napravljenog urnebesna (sastaviti mr.sir i alevu papriku) i po parce kulena. Savijati kiflice, redjati u pleh, posuti alevom paprikom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200C oko 40tak minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.