Salčići
Sastojci
- 500 ml belo vino
- 5 jaja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 40 g svežeg Vrenje kvasca
- 1 kg brašna
- 500 g salo
- po potrebi džem
- po potrebi šećer u prahu
Opis

- 1.U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,izmrvljen vrenje kvasac,so,šećer,razmućena jaja i zamesiti testo.
- 2.Testo rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom.
- 3 Preklopiti levu,pa desnu stranu testa,zatim preklopiti gornju,pa donju stranu testa i opet rasranjiti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom te ponoviti postupak preklapanja i premazivanja salom-tako ponavljati još 3 puta(ukupno se testo premazuje i preklapa 5 puta).
- 4 Kada se poslednji put premaže i ispreklapa,testo se razvije oklagijom u oblik pravougaonika i iseče na kocke.
- 5.Na svaku kocku naneti džem,spojiti krajeve pritiskajući prstima kako bi se testo zalepilo.
- 6.Poređati u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 4 sata.
- 7.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
- 8.Gotove salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Komentari