Sastojci

500 ml belo vino
5 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
40 g svežeg Vrenje kvasca
1 kg brašna
500 g salo
po potrebi džem
po potrebi šećer u prahu
1.1.U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,izmrvljen vrenje kvasac,so,šećer,razmućena jaja i zamesiti testo.
2.2.Testo rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom.
3.3 Preklopiti levu,pa desnu stranu testa,zatim preklopiti gornju,pa donju stranu testa i opet rasranjiti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom te ponoviti postupak preklapanja i premazivanja salom-tako ponavljati još 3 puta(ukupno se testo premazuje i preklapa 5 puta).
4.4 Kada se poslednji put premaže i ispreklapa,testo se razvije oklagijom u oblik pravougaonika i iseče na kocke.
5.5.Na svaku kocku naneti džem,spojiti krajeve pritiskajući prstima kako bi se testo zalepilo.
6.6.Poređati u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 4 sata.
7.7.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
8.8.Gotove salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.