500 ml belo vino | |
5 jaja | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
40 g svežeg Vrenje kvasca | |
1 kg brašna | |
500 g salo | |
po potrebi džem | |
po potrebi šećer u prahu | |
1. | 1.U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,izmrvljen vrenje kvasac,so,šećer,razmućena jaja i zamesiti testo. |
2. | 2.Testo rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom. |
3. | 3 Preklopiti levu,pa desnu stranu testa,zatim preklopiti gornju,pa donju stranu testa i opet rasranjiti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom te ponoviti postupak preklapanja i premazivanja salom-tako ponavljati još 3 puta(ukupno se testo premazuje i preklapa 5 puta). |
4. | 4 Kada se poslednji put premaže i ispreklapa,testo se razvije oklagijom u oblik pravougaonika i iseče na kocke. |
5. | 5.Na svaku kocku naneti džem,spojiti krajeve pritiskajući prstima kako bi se testo zalepilo. |
6. | 6.Poređati u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 4 sata. |
7. | 7.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. |
8. | 8.Gotove salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih posuti šećerom u prahu i poslužiti. |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |