Salčići

Sastojci

  • 500 ml belo vino
  • 5 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 40 g svežeg Vrenje kvasca
  • 1 kg brašna
  • 500 g salo
  • po potrebi džem
  • po potrebi šećer u prahu

Opis

50'
35'
0
0
  • 1.U dublju posudu usuti brašno,dodati belo vino,izmrvljen vrenje kvasac,so,šećer,razmućena jaja i zamesiti testo.
  • 2.Testo rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom.
  • 3 Preklopiti levu,pa desnu stranu testa,zatim preklopiti gornju,pa donju stranu testa i opet rasranjiti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati mlevenim salom te ponoviti postupak preklapanja i premazivanja salom-tako ponavljati još 3 puta(ukupno se testo premazuje i preklapa 5 puta).
  • 4 Kada se poslednji put premaže i ispreklapa,testo se razvije oklagijom u oblik pravougaonika i iseče na kocke.
  • 5.Na svaku kocku naneti džem,spojiti krajeve pritiskajući prstima kako bi se testo zalepilo.
  • 6.Poređati u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 4 sata.
  • 7.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
  • 8.Gotove salčiće izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,pa ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam