Belo testo: 200ml tople vode | |
1/4 kocke svežeg Vrenje kvasca | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
3 kašike ulja | |
320g brašna | |
Roze testo: 200ml tople vode | |
60g mlevene kuvane cvekle | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
1/4 kocke svežeg Vrenje kvasca | |
3 kašike ulja | |
350g brašna |
1. | Od ovih mera može se napraviti jedan veliki ili 2 manja hleba. Ja sam ispekla 2 manja. |
2. | Umesite belo testo. U toploj vodi izmrvite kvasac, dodajte šećer, so, malo brašna i ulje. Sjedinite i postepeno dodajte brašno i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da naraste 40-45 minuta. |
3. | Umesite testo sa cveklom. U toploj vodi razmutite kvasac, dodajte šećer, so, malo brašna i ulje i dobro sjedinite. Dodajte mlevenu cveklu i ostatak brašna. Umesite testo, pokrijte i ostavite da naraste 40-45 minuta. |
4. | Prebacite testa na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ih na 2 dela. Jednu polovinu belog testa razvucite oklagijom u pravougaoni oblik. Jednu polovinu roze testa takođe razvucite u pravougaoni oblik kao i beli deo. Beli deo premažite vodom i stavite roze testo preko. Urolajte, prebacite hleb na papir za pečenje a zatim u tepsiju/kalup za hleb Postupak ponovite da preostalim testom. Ostavite hlebove da narastu dvadesetak minuta. |
5. | Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hlebove 25-30 minuta. Ostavite da se hleb ohladi a zatim secite na parčiće. Miris cvekle se u hlebu ne oseća. |
6. | Prijatno! |
Pošaljite komentar