Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom
Šareni hleb sa cveklom

Sastojci

Belo testo: 200ml tople vode
1/4 kocke svežeg Vrenje kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
3 kašike ulja
320g brašna
Roze testo: 200ml tople vode
60g mlevene kuvane cvekle
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1/4 kocke svežeg Vrenje kvasca
3 kašike ulja
350g brašna

Instrukcije

1.Od ovih mera može se napraviti jedan veliki ili 2 manja hleba. Ja sam ispekla 2 manja.
2.Umesite belo testo. U toploj vodi izmrvite kvasac, dodajte šećer, so, malo brašna i ulje. Sjedinite i postepeno dodajte brašno i umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da naraste 40-45 minuta.
3.Umesite testo sa cveklom. U toploj vodi razmutite kvasac, dodajte šećer, so, malo brašna i ulje i dobro sjedinite. Dodajte mlevenu cveklu i ostatak brašna. Umesite testo, pokrijte i ostavite da naraste 40-45 minuta.
4.Prebacite testa na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ih na 2 dela. Jednu polovinu belog testa razvucite oklagijom u pravougaoni oblik. Jednu polovinu roze testa takođe razvucite u pravougaoni oblik kao i beli deo. Beli deo premažite vodom i stavite roze testo preko. Urolajte, prebacite hleb na papir za pečenje a zatim u tepsiju/kalup za hleb Postupak ponovite da preostalim testom. Ostavite hlebove da narastu dvadesetak minuta.
5.Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hlebove 25-30 minuta. Ostavite da se hleb ohladi a zatim secite na parčiće. Miris cvekle se u hlebu ne oseća.
6.Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.