Sastojci

2 dl vode
2 dl mleka
2 dl ulja
1 kasicica secera
2 kasicice soli
1 kocka kvasca i 800 gr brasna. Za punjenje je potrebno: 200 gr sira. Za premazivanje je potrebno: 1 zumance
1 kasika pavlake i 20 gr susama.
1.U odgovarajucoj posudi staviti mlako mleko,vodu,ulje ,so,secer,rastopljeni kvasac i sa brasnom zamesiti testo.Testo je gotovo kad se ne lepi za ruke.Pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadodje.Nadoslo testo premesiti i opet ostaviti da nadodje.
2.Nadoslo testo podeliti na 3 jufke.Svaku jifku rastanjiti oklagijom sto tanje moze.Iseci na 16 delova.Na svaku kiflicu staviti parce sira i umotajte kiflicu.Redjajte u plehu sa malim odstojanjem.
3.Postupak ponoviti i sa druge dve jufke.Zumance umutiti sa pavlakom,premazati svaku kiflicu i pospite susamom.Ostavite 15-ak minuta da krenu kiflice i peci na 200 C dok ne porumene.
4.Prijatno.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ako ste zaboravili da kupite jaja ili imate samo jedno jaje, odličan recept za Vas.