Potrebno je za testo: 500 g brašna, 25g svežeg kvasca, 2 dl mleka, 2 kasičice šećera, 50 ml ulja, 1 jaje, malo soli, 1 kg kajsija. ZA POSIPANJE: šećer u prahu. Priprema: U mlako mleko dodajte dve kašičice šećera i kvasac. Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite. Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodavajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo a ni previse mekano. Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči. Podmazite pleh izrucite testo , preko testa poredjajte očiscene kajsije. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni. Pospite šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.