Sastojci

500 ml toplog mleka
1 kockica (25g) alfa kvasca
5 kašike šećera
2 pune kašike pavlake
1 kašika soli
100 ml ulja
oko 800 g mekog brašna
Za nadev:200 g pilećih prsa
200 g kačkavalja
100 ml kečapa
1 kašika majoneza za premaz kifli
1.Priprema: U toplom mleku rastopiti kavasac i šećer. Ostaviti da naraste. Naraslom kvasvu dodati ulje, so i pavlaku blago izmešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Testo premazati uljem i prekriti krpom. Ostaviti da odstoji 1 h.
2.Naraslo testo podeliti na 20 loptica. Svaku lopticu razvući oklagijom. Premazati kečapom, preko staviti komade pilećih prsa, a preko prsa staviti kačkavalj.Umotati.Ponoviti postupak sa preostalim testom. Kifle ređati u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom. Ostaviti da narastu oko 20 minuta. Zatim premazati kifle majonezom i peći na 200 C oko 30 minuta. Pečene kifle prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti kifle uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku. Uzivati u ukusu mekanih i ukusnih kiflica. Prijatno!
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Kiflice su mekane,vazdušaste i naravno ukusne. Naziv kiflama su jednoglasno dale Tea, Petra i Nina ☺Kažu deca da su mekane kao igračka skviši.Toliko su vazdušaste da kad ih stisnete one se spljošte ,a onda polako vraćaju u prvobitan izgled,baš kao i skviši igračka☺ Prvi put sam ih pravila i baš sam se oduševila kako su ispale, i što su se deci dopale te sam i naziv promenila u „skviši kiflice“ ipak su deca najbolji degustatori ☺Zato mi je ovo omiljeni recept,ne samo za proleće već za sva godišnja doba.