Kiflice su mekane,vazdušaste i naravno ukusne. Naziv kiflama su jednoglasno dale Tea, Petra i Nina ☺Kažu deca da su mekane kao igračka skviši.Toliko su vazdušaste da kad ih stisnete one se spljošte ,a onda polako vraćaju u prvobitan izgled,baš kao i skviši igračka☺ Prvi put sam ih pravila i baš sam se oduševila kako su ispale, i što su se deci dopale te sam i naziv promenila u „skviši kiflice“ ipak su deca najbolji degustatori ☺Zato mi je ovo omiljeni recept,ne samo za proleće već za sva godišnja doba.

500 ml toplog mleka | |
1 kockica (25g) alfa kvasca | |
5 kašike šećera | |
2 pune kašike pavlake | |
1 kašika soli | |
100 ml ulja | |
oko 800 g mekog brašna | |
Za nadev:200 g pilećih prsa | |
200 g kačkavalja | |
100 ml kečapa | |
1 kašika majoneza za premaz kifli | |
1. | Priprema: U toplom mleku rastopiti kavasac i šećer. Ostaviti da naraste. Naraslom kvasvu dodati ulje, so i pavlaku blago izmešati. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Testo premazati uljem i prekriti krpom. Ostaviti da odstoji 1 h. |
2. | Naraslo testo podeliti na 20 loptica. Svaku lopticu razvući oklagijom. Premazati kečapom, preko staviti komade pilećih prsa, a preko prsa staviti kačkavalj.Umotati.Ponoviti postupak sa preostalim testom. Kifle ređati u pleh obložen pek papirom. Prekriti krpom. Ostaviti da narastu oko 20 minuta. Zatim premazati kifle majonezom i peći na 200 C oko 30 minuta. Pečene kifle prekriti krpom da se prohlade. Poslužiti kifle uz jogurt, kiselo mleko ili pavlaku. Uzivati u ukusu mekanih i ukusnih kiflica. Prijatno! |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |