Slane kiflice

Sastojci

  • 500 ml mleko
  • 40 g svežeg Vrenje kvasca
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica šećer
  • 4 jajeta
  • 150 ml ulje
  • 1 kg brašna
  • Za nadev:300 g sira
  • 2 jajeta
  • Za premazivanje:2 žumanceta
  • 1 kašika voda
  • po potrebi margarin

Opis

60'
20'
0
0
  • 1.U 100 ml mlakog mleka dodati izmrvljen vrenje kvasac,šećer,1 kašiku brašna,promešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli kvasac,preostalo mlako mleko(400 ml),ulje,jaja,posoliti te zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove. Za nadev: U odgovarajzćoj posudi sjediniti sir i jaja. Na svaki trougao staviti po malo nadeva,uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumance razmutiti sa vodom i premazati kiflice. Na svaku kiflicu staviti po malo margarina. Tada ukjlučiti rernu ,zagrejati 15 minuta na 250 stepeni,staviti kiflice da se peku i smanjiti temperaturu na 200 stepeni te kiflice peći 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,servirati i posužiti.

Bonus saveti

Ove kiflice su moje omiljeno uskršnje pecivo zato što je drugi dan Uskrsa rezervisan za druženje sa prijateljima koji obožavaju ove kiflice,pa ih sa puno ljubavi spremam kako bi uživali u prazniku uz iće,piće i priču.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam