Sastojci

500 ml mleko
40 g svežeg Vrenje kvasca
1 kašičica so
1 kašičica šećer
4 jajeta
150 ml ulje
1 kg brašna
Za nadev:300 g sira
2 jajeta
Za premazivanje:2 žumanceta
1 kašika voda
po potrebi margarin
1.1.U 100 ml mlakog mleka dodati izmrvljen vrenje kvasac,šećer,1 kašiku brašna,promešati i ostaviti da nadođe. U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli kvasac,preostalo mlako mleko(400 ml),ulje,jaja,posoliti te zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove. Za nadev: U odgovarajzćoj posudi sjediniti sir i jaja. Na svaki trougao staviti po malo nadeva,uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Žumance razmutiti sa vodom i premazati kiflice. Na svaku kiflicu staviti po malo margarina. Tada ukjlučiti rernu ,zagrejati 15 minuta na 250 stepeni,staviti kiflice da se peku i smanjiti temperaturu na 200 stepeni te kiflice peći 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohlade,servirati i posužiti.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ove kiflice su moje omiljeno uskršnje pecivo zato što je drugi dan Uskrsa rezervisan za druženje sa prijateljima koji obožavaju ove kiflice,pa ih sa puno ljubavi spremam kako bi uživali u prazniku uz iće,piće i priču.