400 ml mleka 3 kašike šećera 100 g margarina 50 g suvog grožđa 100 g seckanih suvih šljiva 1 kesica pudinga od vanile 500 g integralnog brašna 25 g kvasca Alfa 1 maka kašičica soli 100 g masti 1 jaje 5 kašika šećera 300 ml mleka 3 kašike rogača 1 jaje za premazivanje Pomešati kvasac i jednu malu kašičicu šećera. Od ukupne količine ugrejanog toplog mleka uzeti oko 50 ml i sipati preko kvasca i šećera i pomešati. Ostaviti da kvasac uskisne. U jednu posudu staviti mast,šećer i jedno jaje. Dobro izraditi viljuškom da se sjedini. U posudu za mešenje staviti brašno, rogač, so, umućenu mast, šećer i jaje i dodati nadošli kvasac. Dodati ostatak mleka pa umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste. Za to vreme pripremiti fil. Staviti u šerpicu 200 ml mleka i šećer. Posebno razmutiti puding u 100 ml mleka pa ga ukuvati u vrijuće mleko. Ostaviti skuvan puding da se malo prohladi. Kada je testo naraslo podeliti ga na 4 dela. Prohlađen puding pomešati sa omekšalim margarinom pa dodati suvo voće. Sve dobro izmešati. Svaki deo testa razviti pa po njemu rasporediti fil. Uviti svaki u rolat. Uzeti po dva rolata uplesti pa smotati u tepsiju. Ponoviti i sa druga dva rolata. Umutiti jedno jaje pa premazati pogaču.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.