Potrebno je: 900g brašna, 20g svešeg kvasca, 120 ml mlakog mleka, 2 jajeta +1 žumance, 125g putera ili margarina, 100g suvog grožđa, 5 kašika meda, 2 kesice vanillin šećera, 100g šećera i 2 kašike ulja. Priprema: Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumanc, šećer, med, puter, suvo grožđe, brusnice, ulje ivanilin šećer, dodajte nadošli kvasac i ostatak brašna. Zamesite glatko testo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, ( JA SAM TESTO PODELILA NA DVA DELA, PRAVILA SAM DVA MANJA HLEBA, jedan sam zadržala drugi sam poklonila) stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.