Potrebno je: 100 ml vode, 40 g kvasca, 1 kašičica šećera, 600 g brašna, 1 čaša kisele pavlake (180 g), 100 ml ulja, 1 kašičica soli, 5 briketa spanaća i mleko za premazivanje. Priprema: U mlaku vodu stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Sjedinite kiselo mleko, ulje i so. Dodajte vodu sa nadošlim kvascem i brašnom pa zamesite testo. Ostavite tridesetak minuta na toplom da odmara. Testo podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte spanać i umesite. Svaki deo testa podeliti na 8 delova. Svaku lopticu izvaljati u trake dužine 40 cm. Kombinovati po dve trake, jedna traka bez spanaća i jedna traka sa spanaćem pa ih upredete i smotajte u krug. Premažite mlekom i pecite na 200 °C 20 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.