Spiralni štapići sa susamom i makom
Spiralni štapići sa susamom i makom
Spiralni štapići sa susamom i makom
Spiralni štapići sa susamom i makom
Spiralni štapići sa susamom i makom
Spiralni štapići sa susamom i makom

Sastojci

100ml tople vode
15g Alfa kvasca
1,5 kašičica soli
pola kašičice šećera
100g kisele pavlake
1 jaje
100g omekšalog margarina
450g pšeničnog brašna
1 jaje
60g prepečenog susama
60g (plavog) maka

Instrukcije

1.U činiji u kojoj mesite sipajte toplu vodu i izmrvite kvasac. Žicom za mućenje promešajte da se kvasac otopi. Dodajte so, šećer, kiselu pavlaku i jaje i mutite žicom. Dodajte polovinu brašna, dobro umutite i dodajte margarin isečen na kockice. Kašikom mešajte da se margarin sjedini sa testom. Dodajte ostatak brašna i umesite testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite oko pola sata da testo naraste oko 25-30 minuta.
2.Naraslo testo preručite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 4 dela.
3.Oklagijom razvucite testo na pravougaoni oblik debljine oko pola centimetra. Možete iseći krajeve testa, kako bi imali lepe jednake štapiće, ali i ne morate . Jaje umutite viljuškom i premažite površinu testa. Pospite mak, blago dlanovima utapkajte i okrenite testo. Drugu stranu takođe premažite jajetom i pospite prepečeni susam. Susam takođe blago utapkajte.
4.Sekačem za picu ili rolerom za trakice, pa čak i oštar nož može poslužiti da isečete trake širine oko 1,5cm.
5.Svaku traku uvrnite nekoliko puta da dobijete oblok spirale. Ređajte štapiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
6.Pecite štapiće dvadesetak minuta na 180-200 stepeni, odnosno dok ne porumene.
7.Postupak ponovite sa ostalim testom.
8.Prijatno!

Domaći hrskavi štapići koje ćete obožavati.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.