Mekan hleb okupan u susamu
Kvasac Alfa | |
350 ml vode | |
1 kašikica šećera | |
1,5 kasikica soli | |
2 komada jaja | |
100 g putera | |
600-700 g brašna | |
50 g susama | |
2 komada jaje | |
100 g putera |
1. | Od ukupne količine vode odvojititi jedan deo, staviti šećer i kvasac. Ostaviti da se kvasac aktivira. |
2. | U posudu za mešenje staviti jedan deo brašna, rastopljeni puter( 100 g), so, jaja, ( 2 komada)ostatak vode. Dodati nadošli kvasac. Umesiti testo dodavajući postepeno ostatak brašna. Umesiti testo ni tvrdo, a ni mnogo mekano, da se ne lepi za ruke. |
3. | Ostaviti testo da naraste oko 20 minuta. Zatim ga podeliti na dva dela. |
4. | Formirati veknu hleba. U jednu pliću, a širu posudu razmutiti jaja |
5. | U drugu posudu sipati susam. Celu veknu uroniti sa svih strana u jaja, a posle uvaljati u susam. Staviti u tepsiju na papir za pečenje,preko vekne rasporediti listiće putera. Uključiti rernu na 200 stepeni pa kad se ugreje staviti hleb da se peče oko 30 minuta. |
Pošaljite komentar