Susam hleb
Susam hleb
Susam hleb
Susam hleb

Sastojci

Kvasac Alfa
350 ml vode
1 kašikica šećera
1,5 kasikica soli
2 komada jaja
100 g putera
600-700 g brašna
50 g susama
2 komada jaje
100 g putera

Instrukcije

1.Od ukupne količine vode odvojititi jedan deo, staviti šećer i kvasac. Ostaviti da se kvasac aktivira.
2.U posudu za mešenje staviti jedan deo brašna, rastopljeni puter( 100 g), so, jaja, ( 2 komada)ostatak vode. Dodati nadošli kvasac. Umesiti testo dodavajući postepeno ostatak brašna. Umesiti testo ni tvrdo, a ni mnogo mekano, da se ne lepi za ruke.
3.Ostaviti testo da naraste oko 20 minuta. Zatim ga podeliti na dva dela.
4.Formirati veknu hleba. U jednu pliću, a širu posudu razmutiti jaja
5.U drugu posudu sipati susam. Celu veknu uroniti sa svih strana u jaja, a posle uvaljati u susam. Staviti u tepsiju na papir za pečenje,preko vekne rasporediti listiće putera. Uključiti rernu na 200 stepeni pa kad se ugreje staviti hleb da se peče oko 30 minuta.

Mekan hleb okupan u susamu

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.