500 ml mleka 1 kocka kvasca 2 dl ulja 1 kašika šećera 2 kašičice soli 2 jajeta 1 belance 1 kesica praška za pecivo 800 g brašna Za punjenje je potrebno 300 gr sira. Za premazivanje: 1 žumance 1 kašika pavlake 20 g susama | |
1. | U odgovarajućoj posudi stavite mlako mleko, izmrvljen kvasac, kašiku šećera i nekoliko kašika brašna. Izmutiti kašikom i pustiti 5 minuta da krene kvasac. Isipati ga u većoj posudi, stavite ostale sastojke i sa brašnom zamesite testo. Mesite testo malo duže da počnu da se stvaraju mehurići. Ostavite ga na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo kidati, uzimati male loptice veličine jajeta, rastanjiti ga oklagijom što tanje da se napravi pravougaonik. S jedne duže strane zaseći nožem testo na po 1 cm rastojanja, ali samo do pola testa. |
2. | Na onoj drugoj strani koja nije sečena stavite po dužini sir, smotajte štapiće i poređajte u pleh. |
3. | Žumance umutiti sa pavlakom i svaki štapić premazati četkicom, pospite susam. Dok vi pravite ostale štapiće oni narastaju tako da čim smotate zadnji vi stavite da se peku na 200 stepeni dok ne porumene. Uživajte u mekanim štapićima punim sira. |
4. | Prijatno. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |