Za testo: 100 ml mleko 2 jajeta 20 g svežeg Alfa kvasca 1 kašika šećera 180 g margarina 2 kašike šećera u prahu 1 kesica vanilin šećera 400 g brašna Za nadev: po potrebi krem(eurokrem,nutela…) Za premazivanje: 1 žumance Priprema: U mlakom mleku izmrviti kvasac ,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati otopljen margarin,vanilin šećer,šećer u prahu,uliti rastvoren kvasac,dodati jaja i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Jedan kraj premazati kremom. Uviti do pola. Drugu polovinu testa zaseći oštrim nožem na trake. Završiti rolanje do kraja(urolati zasečeni deo). Staviti u vatrostalnu posudu premazanu uljem(staviti na sredinu uvijajući u krug). Premazati umućenim žumancetom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Štrudlu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti. Savet:Po želju,isečenu štrudlu,pre posluživanja,možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.