Štrudla sa makom

Objavljeno 22.03.2016. od Tina Horvat

Sastojci

  • 500g brašna
  • 250ml mleka
  • 30g kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 50g šećera
  • 50g otopljenog maslaca
  • Fil:
  • 500g maka
  • 300g šećera
  • šolja i po mleka
  • Premaz:
  • 1 jaje

Opis

40'
40'
0
0
  • U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20 ak minuta. Onda podeliti na 3 dela.
  • Za fil pomešati mak i šećer. Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati.
  • Testo razvuci pa premazati filom i uviti u rolat.
  • Zagrejati rernu na 200stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem pa staviti štrudle. Premazati ih umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam