Za koru: 1 dl jogurta 1 dl mleka 1/2 paketića kvasca 400-500 g brašna prstohvat sol 1 jaje 1 belence 1 dl ulja 1 kašičica šećera Za fil: 200 g mlevenih oraha 100 g šećera 50 grama brusnica Za premazivanje: 1 žumance malo šećera u prahu Priprema Jogurt i mleko pomešati i smlačiti, dodati kašičicu šećera i kvasac. Ostaviti desatak minuta da nadođe. Nadošli kvasac pomešati sa svim sastojcima za koru i zamesiti meko testo. Pokrijte krpom i ostavite testo na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Premesite nadošlo testo i podelite na dva dela. Razvijte oklagijom na što tanji pravougaonik. Orahe i šećer promešajte i polovinu fila nanesite na prvu koru. Preko fila pospite polovinu brusnica. Urolajte i premažite žumancetom. Isto postupite i sa drugom polovinom testa. Obe urolane štrudle isecite na menje strudlice i ređajte u namazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni. Gotove štrudlice pospite šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.