300 g brašna | |
pola kašičice soli | |
pola kašičice šećera | |
2 kašike suvog peršuna | |
1/4 kašičice mlevenog bibera | |
pola kašikice belog luka u prahu | |
120g čvaraka | |
30 g svinjske masti | |
2 jajeta | |
10 g kvasca | |
1 dl jogurta | |
pola dl mlakog mleka | |
kima za posipanje | |
1. | Kvasac staviti u mlako mleko u kom se rastvori pola kašikice šećera, sačeka da proradi i sa tim se pomeša brašno, so, suvi peršun, mleveni čvarci, mast, jedno jaje i jogurt. |
2. | Mesi se dok ne prestane da se lepi za prste. |
3. | Testo se ostavi da malo naraste, pa se otkidaju kuglice i stavljaju u podmazane modle za mafine. |
4. | Ostavi se da stoji dok se rerna ne ugreje na 200°C. |
5. | Premaže se umućenim jajetom i pospe obilno kimom i stavi na pečenje. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |