Mafini sa čvarcima
Sastojci
- 300 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 2 kašike suvog peršuna
- 1/4 kašičice mlevenog bibera
- pola kašikice belog luka u prahu
- 120g čvaraka
- 30 g svinjske masti
- 2 jajeta
- 10 g kvasca
- 1 dl jogurta
- pola dl mlakog mleka
- kima za posipanje
Opis
- Kvasac staviti u mlako mleko u kom se rastvori pola kašikice šećera, sačeka da proradi i sa tim se pomeša brašno, so, suvi peršun, mleveni čvarci, mast, jedno jaje i jogurt.
- Mesi se dok ne prestane da se lepi za prste.
- Testo se ostavi da malo naraste, pa se otkidaju kuglice i stavljaju u podmazane modle za mafine.
- Ostavi se da stoji dok se rerna ne ugreje na 200°C.
- Premaže se umućenim jajetom i pospe obilno kimom i stavi na pečenje.
Komentari