Sastojci

300 g brašna
pola kašičice soli
pola kašičice šećera
2 kašike suvog peršuna
1/4 kašičice mlevenog bibera
pola kašikice belog luka u prahu
120g čvaraka
30 g svinjske masti
2 jajeta
10 g kvasca
1 dl jogurta
pola dl mlakog mleka
kima za posipanje
1.Kvasac staviti u mlako mleko u kom se rastvori pola kašikice šećera, sačeka da proradi i sa tim se pomeša brašno, so, suvi peršun, mleveni čvarci, mast, jedno jaje i jogurt.
2.Mesi se dok ne prestane da se lepi za prste.
3.Testo se ostavi da malo naraste, pa se otkidaju kuglice i stavljaju u podmazane modle za mafine.
4.Ostavi se da stoji dok se rerna ne ugreje na 200°C.
5.Premaže se umućenim jajetom i pospe obilno kimom i stavi na pečenje.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.