500 g brašna, | |
1 kašičica šećera, | |
1/2 kocke kvasca, | |
2 jajeta, | |
1 dl ulja, | |
1 kašičica soli, | |
2 dl mleka, | |
1 čaša kisele pavlake, | |
100 g salame, | |
1 jaje, | |
po ukusu susama |
1. | U mlakom mleku staviti kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe dodati 2 jajeta, ulje, so, mleko i brašno i sve lepo sjediniti i umesiti meko testo. Ostaviti testo da nadođe, pa ga premesiti i opet ostaviti da odstoji. Nadošlo testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa premazati u međuvremenu pripremljenim filom, koji smo pripremili tako što smo narendanu salamu pomešali sa kiselom pavlakom. Zatim urolati i seći štrudlice željene veličine. Štrudlice poslagati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne porumene. |