Sastojci

500 g brašna,
1 kašičica šećera,
1/2 kocke kvasca,
2 jajeta,
1 dl ulja,
1 kašičica soli,
2 dl mleka,
1 čaša kisele pavlake,
100 g salame,
1 jaje,
po ukusu susama

Instrukcije

1.U mlakom mleku staviti kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe dodati 2 jajeta, ulje, so, mleko i brašno i sve lepo sjediniti i umesiti meko testo. Ostaviti testo da nadođe, pa ga premesiti i opet ostaviti da odstoji. Nadošlo testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, pa premazati u međuvremenu pripremljenim filom, koji smo pripremili tako što smo narendanu salamu pomešali sa kiselom pavlakom. Zatim urolati i seći štrudlice željene veličine. Štrudlice poslagati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.