Susam štanglice

Sastojci

  • 1 margarin
  • 1 supena kašika masti
  • 1 supena kašika soli
  • 750 g brasna
  • 100 ml mleka
  • 20 g Alfa ili Vrenje kvasca
  • 1 jaje za premazivanje
  • Susam za posipanje

Opis

45'
30'
0
0
  • Postupak: U 100 ml mleka rastopiti kvasac sa kašikom brašna. Nadošli kvasac sipati u umućen margarin i mast. Zamestiti sa brašnom i razvijati u ploču debljine 1 cm. Šeći na štapiće, premazati jajetom i uvaljati u susam. Peći na 180 ⁰C 25 – 30 min.

Bonus saveti

Moze se po želji za posipanje koristiti nak, kim, čia seme, lan, crni susam...

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam