Sastojci

1 jaje
1 belance
1 čaša jogurta
2 dl mleka
1 dl vode
1 kocka Alfa kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
3 kašika ulja
250 gr margarina
900 gr brašna
Za premazivanje je potrebno :
1 žumance
3 kašika jogurta
30 gr susama
1.Kvasac razmutite sa vodom,šećerom i kašikom brašna.Izmešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaje,belance,so,ulje,isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite testo.Testo mesite duže da postane glatko i dok se ne pojave mehurići,dovoljno 10-ak minuta. Margarin razgrejati da može lakše da se maže.
2.Testo isipati na radnu površinu,premesite ga i podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loptica.Sve delove razvijte oklagijom do veličine plitkog tanjira,između premažite margarinom i slagati jednu na drugu koru svih 5.Zadnja se ne premazuije.Od svih delova razvijte veliki krug.Točkićem za testo preseći na 10 delova kao za kiflice.Na svakom delu zaseći nožem testo po sredini i onda provucite vrh testa kroz taj prorez 2 puta.,bude uvrnuto.Postupak ponoviti sa svim delovima i ostavite ih po strani.
3.Od drugih 5 loptica opet napravite krug,rastanite ga a između premazujete margarinom.Zadnja kora se ne premazuje.Razviti veliki krug i točkićem presecite testo na trake jednake veličine.Ako želite da vam traka bude uža presecite testo odnosno trake na pola.Svaku traku uviti u rolatić. Prvi deo testa poređati u šerpu u kojoj će se peći ali tako da vrh bude okrenut ka vrhu šerpe a onaj duži deo posluži kao podmetač da bi ste stavili rolat.Poređati sve točkiće,odnosno rolatiće po želji ali sa razmakom.Preostali margarin premažite preko cele pogače i ostavite 15 minuta da krene pogača. Žumance umutiti sa jogurtom i premazati celu pogaču.Posuti susamo i morskom solju. Peći na 200 C dok ne porumeni. Prijatno!
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.