Potrebno je: 1 dl mleka , 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 1 kvasac , 100g kajmaka , 1 dl ulj, 1 žumance i 600 g brašna i margarin za premazivanje. Za premazivanje: 1 žumance Za posipanje: crni susam Priprema: U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i urolati. Staviti u okruglu tepsiju savijati u krug. Pogaču celu premazati žumancetom, posuti crnim susamom , rernu zagrejati peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.