Potrebno je : 300 m l mleka 200 ml voda 3 kašika ulja 1 kocka kvasac 1 kašika šećera 3 kašičice soli 1 jaje 1 kg brašna Za fil : 200 gr pileće salame 200 gr sira 200 gr kačkavalja 100 ml kečapa 1 kašičica origano 200 gr suve slaninice 1 jaje 150 gr margarina 30 gr susam 30 gr laneno seme Priprema : Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa všećerom, izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite nekoliko minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite polovinu brašna,ulje,so,jaje,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo. Testo odmah podelite na 3 lopte a svaku loptu na još 4 dela.Svaki deo rastanjite oklagijom i premažite omekšalim margarinom.Slajati po 4 loptice. Rastanjite jedan deo što tanje i pospite izmrvljrnim sirom.Smotajte rolat i ostavite sa strane. Drugi deo testa razviti oklagijom tanko,premazati kečapom,ozrendati pileću salamu i pospite origanom.Smotajte rolat i ostavite sa strane. Treći deo ratstanjiti oklagijom tanko i narendajte kačkavalj.Stavite sa jedne strane rolat sa sirom a pored rolat sa salamom.Sve zajedno smotajte u veliki rolat a rolat savijte u krug.Stavite uz ivicu šerpe u kojoj će se peći predhodno obloženoj npairom za pečenje.Zaseći rolat na sitne parčiće i slaninicom obavijte ceo rolat.Pokrijte krpom i ostavite najmanje 2 sata da testo miruje. Jaje umutite penasto i četkicom premažite ceo rolat.Naizmenično pospite susam i laneno seme. Peći na 200 C oko 15 minuta a onda smanjiti T na 180 C i dopeći još 10 minuta. Uživajte u divnom ukusu. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.