1 šolja (od 200ml) jogurta | |
1/2 šolje toplog mleka | |
1/2 šolje ulja | |
1 jaje | |
1 kašičica šećera | |
1,5-2 kašičice soli | |
pola kocke svežeg Vrenje kvasca | |
500-530g brašna | |
300-350g tanko sečene suve pečenice | |
200g sitnog sira | |
200g ovčijeg sira | |
1 jaje | |
malo soli | |
1 jaje | |
1-2 kašike susama |
1. | U činiji u kojoj mesite sipajte toplo mleko, izdrobite kvasac i dodajte šećer. |
2. | Umutite žicom za mućenje, dodajte jaje, ulje, jogurt, so i postepeno dodajte brašno dok ne umesite testo. |
3. | Testo pokrijte suvom kuhinjskom krpom ili samolepljivom folijom i ostavite da naraste oko pola sata. |
4. | Za to vreme pripremite nadev. Sjedinite obe vrste sira, posolite po ukusu, dodajte jaje i dobro izmešajte. |
5. | Testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, podelite na 8 dela i oblikujte loptice. |
6. | Svaku lopticu oklagijom razvaljajte u pravougaoni oblik debljine 3-4mm, premažite sa 2 kašike nadeva, poređajte 3-4 parčeta pečenice i urolajte. Spojite krajeve rolata da ne iscuri nadev, uvrnite rolat a zatim oblikujte pužića. |
7. | Poređajte pužiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje ostavljajući malo prostora između da narastu. |
8. | Uključite rernu na 200 stepeni. |
9. | Dok se rerna greje ostavite puziće da narastu. Kada je rerna zagrejana, puževe premažite umućenim jajetom, pospite susamom i ubacite da se peku. |
10. | Pecite 20-25 min, odnosno dok lepo ne porumene. |
11. | Prijatno! |
Pošaljite komentar