Ovi vafli su naročito pogodni za predstojeće školske dane.
1 šolja (od 200ml) jogurta | |
pola šolje ulja | |
2 jaja | |
1 kašičica šećera | |
1 kesica suvog Vrenje kvasca | |
1 mala tikvica (300g) | |
1 parče ovčijeg sira (200g) | |
malo belog luka u granulama | |
1-1,5 kašičica soli | |
malo mlevenog crnog bibera | |
100g kukuruznog brašna | |
150g pšeničnog brašna |
1. | Žicom za mućenje umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte šećer, kvasac i malo pšeničnog brašna. Ostavite da se kvasac aktivira dok rendate tikvicu. |
2. | U nadošli kvasac dodajte rendanu tikvicu i rendani sir i promešajte. Dodajte so, beli luk u granulama i biber. Promešajte i dodajte obe vrste brašna. |
3. | Sipajte u kalup za vafle po 1-2 kašike smese i pecite desetak minuta. Dužina pečenja i količina smese koju sipate zavisi od aparata. |
4. | Od ovih sastojaka dobije se 12-14 vafla. |
5. | Prijatno! |
Ovi vafli su naročito pogodni za predstojeće školske dane.
Pošaljite komentar