Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom
Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom
Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom
Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom
Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom
Vafli sa tikvicama i ovčijim sirom

Sastojci

1 šolja (od 200ml) jogurta
pola šolje ulja
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kesica suvog Vrenje kvasca
1 mala tikvica (300g)
1 parče ovčijeg sira (200g)
malo belog luka u granulama
1-1,5 kašičica soli
malo mlevenog crnog bibera
100g kukuruznog brašna
150g pšeničnog brašna

Instrukcije

1.Žicom za mućenje umutite jaja, jogurt i ulje. Dodajte šećer, kvasac i malo pšeničnog brašna. Ostavite da se kvasac aktivira dok rendate tikvicu.
2.U nadošli kvasac dodajte rendanu tikvicu i rendani sir i promešajte. Dodajte so, beli luk u granulama i biber. Promešajte i dodajte obe vrste brašna.
3.Sipajte u kalup za vafle po 1-2 kašike smese i pecite desetak minuta. Dužina pečenja i količina smese koju sipate zavisi od aparata.
4.Od ovih sastojaka dobije se 12-14 vafla.
5.Prijatno!

Ovi vafli su naročito pogodni za predstojeće školske dane.

 

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.