Sastojci

Za testo:- 1/ 2 kg brašna- 1 jaje- 1/ 2 kocke svežeg kvasca- 100 ml ulja- 300 ml mleka- 1 kašičica soli- 5 kašičica šećera- 1 kesica vanilin šećeraZa filovanje:- eurokremZa prelivanje: - 40 g crne čokolade- 1 kašika ulja- kockica margarina- šećer u prahu- za posipanje.

Instrukcije

1.1. Brašno ubaciti u dublju posudu, pa dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, vanilin šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro izmešati i umesiti kompaktno testo koje se ne lepi za ruke i zidove posude. Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadolazi oko 45 minuta. 2. Kada je nadošlo, istresti ga na radnu površinu i podeliti na šest delova. Svaki deo rastanjiti oklagijom i zaseći do pola.3. Na gornji( neisečeni) deo testa staviti eurokrem i urolati u valjak. 4. Dobijenom valjku spojiti krajeve tako da se formira oblik venčića( ili neki drugi oblik, po Vašoj želji). Postupak ponoviti i sa preostalim delovima testa.5. Venčiće ostaviti oko 15 minuta u podmazanom plehu da nadođu, a zatim ih peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene prekriti krpom i ostaviti da se malo prohlade. 6. Čokoladu, ulje i margarin otopiti na laganoj vatri, pa u tankom mlazu preliti prohlađene venčiće. Kad se čokolada stegne, svaki venčić posuti šećerom u prahu.