Za testo je potrebno: 500g brašna, malo soli, 1 kašičica šećera, 20 g kvasca, 2 jaja, 200 ml mlakog mleka i 2 kašike masti. . Za fil: pekmez od šljiva. . Priprema: Testo U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati. Brašno pomešati sa solju, dodati mast , i kvasac, pa zamesiti testo. Prekriti i ostaviti na toplom da naraste. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati pekmezom od šljiva i preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i pekmez što bolje sastave. Pripremljeno testo iseći na tračice širine 2 cm i spiralno uviti sa oba kraja. Svaku od dobijenih spirala umotati u oblik puža. Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom. Dobijene pužiće odnosno zavrzlame slagati u pleh obložen papirom za pečenje, peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Prelepe su, mirišu na dom

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.