420 g Brašna | |
7 g suvog kvasca ili 20 g svežeg kvasca | |
1 kašičica soli | |
250 ml mleka | |
5 kašika ulja | |
125 g margarina | |
1 jaja | |
100 g susama | |
1. | Mleko zagrejati da bude mlako. U posudu staviti pola količine brašna, dodati kvasac i mlako mleko i sve dobro promešati. Dodati so, ulje i uz dodatak ostalog brašna zamesiti mekano testo koje se ne lepi. Testo prekriti i ostaviti na toplom 30 minuta da udvostruči količinu. Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonik debljine 4 mm i po njemu narendati 125 g margarina iz zamrzivača. Ovako pripremljeno testo zarolati polazeći od uže stranice. Zarolano testo polako oklagijom rastanjiti u dugu traku debljine 6-7 mm. Rastanjeno testo seći u štapiće, a zatim u kockice. Pripremljene kockice ređati u pleh obložen pek papirom, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti žu-žu da kisne od 30-45 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni, staviti žu-žu i peći na temperaturi od 200 stepeni 15 minuta. Pečeno pecivo izvaditi iz plahe, malo prohladiti pa uživati. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |