ZU zu

Objavljeno 02.11.2022. od Vanjica

Sastojci

  • 420 g Brašna
  • 7 g suvog kvasca ili 20 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mleka
  • 5 kašika ulja
  • 125 g margarina
  • 1 jaja
  • 100 g susama

Opis

13'
20'
0
0
  • Mleko zagrejati da bude mlako. U posudu staviti pola količine brašna, dodati kvasac i mlako mleko i sve dobro promešati. Dodati so, ulje i uz dodatak ostalog brašna zamesiti mekano testo koje se ne lepi. Testo prekriti i ostaviti na toplom 30 minuta da udvostruči količinu. Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonik debljine 4 mm i po njemu narendati 125 g margarina iz zamrzivača. Ovako pripremljeno testo zarolati polazeći od uže stranice. Zarolano testo polako oklagijom rastanjiti u dugu traku debljine 6-7 mm. Rastanjeno testo seći u štapiće, a zatim u kockice. Pripremljene kockice ređati u pleh obložen pek papirom, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Ostaviti žu-žu da kisne od 30-45 minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni, staviti žu-žu i peći na temperaturi od 200 stepeni 15 minuta. Pečeno pecivo izvaditi iz plahe, malo prohladiti pa uživati.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam