Pogača sa bundevom
Opis
Potrebno je:
300g pečene bundeve.
1 dcl mlake vode.
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli i
oko 700g brašna.
Priprema:
Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom.
U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke).
Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, razvući prstima i oblikovati lepinju. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti testo.
Ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.
Komentari