Pogača sa bundevom

Objavljeno 19.12.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 300g pečene bundeve. 1 dcl mlake vode. 1 kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli i oko 700g brašna. Priprema: Kriške bundeve sa korom ispeći . Ohladiti i kašikom odvojiti bundevu od kore, izgnječiti viljuškom. U 1 dcl mlake vode staviti 1 kašičicu šećera, kesicu suvog kvasca, da odstoji par minuta pa dodati bundevu, so i brašno. Zamesiti testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. ( Količina brašna zavisi od bundeve, kad zamesimo testo da se ne lepi za ruke). Kad nadodje testo staviti na radnu površinu posutu brašnom, razvući prstima i oblikovati lepinju. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti testo. Ostaviti da rastu oko 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam