Zašto ne treba bacati vodu u kojoj se kuvala testenina
Ako ste se pitali u čemu je tajna ukusnih preliva za testeninu koju ste jeli u restoranima, evo odgovora – u vodi u kojoj se kuva pasta!
Ukoliko ste pri pripremi testenine bacali vodu nakon što se pasta skuvala, zapravo ste bacali vredni tajni sastojak kremastih ukusnih soseva.
Naime, ta voda je bogata skrobom i daje poseban ukus sosu. Ne samo što je ukusniji, sos zbog beličaste vode izgleda kremastije i lepše.
Vodu u kojoj ste kuvali testeninu dodajte sosu tek pri kraju njegove pripreme i imajte u vidu da je tečnost od testenine već slana, pa vodite računa da vam sos na kraju ne bude previše slan.
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari