STRUDLA SA MAKOM
Sastojci
- Potrebno je za testo:500 g brasna
- 150 g margarina
- 100 g secera
- so
- zumance
- 1 pakovanje kvasca
- 1
- 25 dl mleka
- korica limuna. Za fil 400 g maka
- 1 dl mleka
- 200 g margarina
- 200 g secera
- kora limuna .100 g suvog grozdja
- malo ruma
- 2 kasike meda zumance za premazivanje. Priprema
Opis
- U malo mlakog mleka otopiti kvasac ,dodati kasiku brasna i malo secera i ostaviti da nadodje.Omeksali margarin dobro umutiti dodati secer ,zumanca i rendanu koricu limuna .Umesajte brasno koje ste pomesali sa solju i na kraju dodajte kvasac.Testo dobro umesite i ostavite da se udvostruci.Stavite mleko sa secerom i dodajte mak.U omeksali margarin dodajte mak ,koricu limuna i med.Suvo grozdje natopite u rumu i sve zajedno dodajte u fil.Razvucite testo ,nanesite fil i urolajte koru sa obe strane.Strudlu prebacite u podmazan pleh i ostavite jos pola sata da odstoji.Premazite umucenim zumancetom i pecite kok 40 min na 200 stepeni.
Komentari