Kifle mozete puniti kremom i posuti secerom u prahu.

800 g brasna | |
140 g masti | |
500 ml mleka | |
3 kasike secera | |
1 kasicica soli | |
20 g kvasca | |
1 zumance | |
300 g dzema | |
1. | Izmrviti kvasac,dodati 200 ml mleka i 2 kasicice brasna.Promesati i ostaviti da nadodje.Umutiti mast i secer,zatim dodati kvasac,preostalo mleko i so,pa zamesiti testo.Ostaviti da odstoji 50-60 minuta. |
2. | Zatim testo premesiti i ostaviti da odstoji jos 15 minuta.Testo podeliti na kuglice (velicina kuglica zavisi od toga kolike zelite da budu kiflice).Svaku kuglicu rastanjiti,jedan kraj zaseci nozem na trakice.Na neiseceni deo staviti pekmez i uviti kiflicu. |
3. | Kiflice poredjati u pleh oblozen pek-papirom,premazati zumencetom,po zelji posuti susamom i ostaviti da odstoje 20 minuta.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |