Žu-Žu sa čvarcima
Sastojci
- 1/2 kockice Alfa kvasca
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike soli
- 250 gr sala
- 350 gr čvaraka
- brašno po potrebi
Opis
- U mlako mleko izmrviti kvasac,sipati šećer i ostaviti da naraste.U vanglu za mešenje sipati narasli kvasac,jaja,so ,vodu i postepeno dodavajući brašno umesite meko i glatko testo.Salo i čvarke posebno sameljite i podelite na 5 delova. Postupak:Testo razvučite u pravougaonu ploču debljine prsta,premažite delom sala i pospite mlevenim čvarcima..Preklopite ga kao pismo i ostavite da odstoji 10 minuta.Postupak ponovite još 4 puta.Poslednji put testo razvijte u pravougaonu ploču debljine dva prsta i malom četvrtastom modlicom vaditi žu-žu.Pečite na 200 C dok ne porumene.
Komentari