MEKIKE

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 900 g brašna
  • ½ kockice kvasca
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl mleka
  • soli po ukusu
  • oko pola litre vode.
  • Za premaz:
  • pavlaka2 dl
  • beli luk (5 čenova)
  • kačkavalj.

Opis

20'
15'
0
0
  • U 1 dl mleka razmutiti kvasac, dodajte malo šećera pomešajte i ostavite da nadodje. U većoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte kvasac, mesite testo postepeno dodavajući vodu,(testo treba da bude meko i lepljivo). Ostavite ga oko sat vremena da nadođe. Testo još jednom premesite. Od testa odvajajte manju parčad i rukama ga rastanjite koliko je moguće. U tiganj sipajte dosta masti ili ulja i mekike pecite sa obe strane. Pavlaku pomešajte sa rendanim belim lukom i dodajte so. Mekike premažite sa pavlakom i lukom i na kraju ih obilato pospite rendanim sirom. Može biti doručak, užina, komplet obrok već po volji i prohtevim aporodice. U svakom slučaju su odlične, svi ukućani ih vole a Bogami i prijatelji kada dođu.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam