MEKIKE
Sastojci
- 900 g brašna
- ½ kockice kvasca
- 2 dl jogurta
- 1 dl mleka
- soli po ukusu
- oko pola litre vode.
- Za premaz:
- pavlaka2 dl
- beli luk (5 čenova)
- kačkavalj.
Opis
- U 1 dl mleka razmutiti kvasac, dodajte malo šećera pomešajte i ostavite da nadodje. U većoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte kvasac, mesite testo postepeno dodavajući vodu,(testo treba da bude meko i lepljivo). Ostavite ga oko sat vremena da nadođe. Testo još jednom premesite. Od testa odvajajte manju parčad i rukama ga rastanjite koliko je moguće. U tiganj sipajte dosta masti ili ulja i mekike pecite sa obe strane. Pavlaku pomešajte sa rendanim belim lukom i dodajte so. Mekike premažite sa pavlakom i lukom i na kraju ih obilato pospite rendanim sirom. Može biti doručak, užina, komplet obrok već po volji i prohtevim aporodice. U svakom slučaju su odlične, svi ukućani ih vole a Bogami i prijatelji kada dođu.
Komentari