900 g brašna | |
½ kockice kvasca | |
2 dl jogurta | |
1 dl mleka | |
soli po ukusu | |
oko pola litre vode. | |
Za premaz: | |
pavlaka2 dl | |
beli luk (5 čenova) | |
kačkavalj. | |
1. | U 1 dl mleka razmutiti kvasac, dodajte malo šećera pomešajte i ostavite da nadodje. U većoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte kvasac, mesite testo postepeno dodavajući vodu,(testo treba da bude meko i lepljivo). Ostavite ga oko sat vremena da nadođe. Testo još jednom premesite. Od testa odvajajte manju parčad i rukama ga rastanjite koliko je moguće. U tiganj sipajte dosta masti ili ulja i mekike pecite sa obe strane. Pavlaku pomešajte sa rendanim belim lukom i dodajte so. Mekike premažite sa pavlakom i lukom i na kraju ih obilato pospite rendanim sirom. Može biti doručak, užina, komplet obrok već po volji i prohtevim aporodice. U svakom slučaju su odlične, svi ukućani ih vole a Bogami i prijatelji kada dođu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |