Sastojci

900 g brašna
½ kockice kvasca
2 dl jogurta
1 dl mleka
soli po ukusu
oko pola litre vode.
Za premaz:
pavlaka2 dl
beli luk (5 čenova)
kačkavalj.
1.U 1 dl mleka razmutiti kvasac, dodajte malo šećera pomešajte i ostavite da nadodje. U većoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte kvasac, mesite testo postepeno dodavajući vodu,(testo treba da bude meko i lepljivo). Ostavite ga oko sat vremena da nadođe. Testo još jednom premesite. Od testa odvajajte manju parčad i rukama ga rastanjite koliko je moguće. U tiganj sipajte dosta masti ili ulja i mekike pecite sa obe strane. Pavlaku pomešajte sa rendanim belim lukom i dodajte so. Mekike premažite sa pavlakom i lukom i na kraju ih obilato pospite rendanim sirom. Može biti doručak, užina, komplet obrok već po volji i prohtevim aporodice. U svakom slučaju su odlične, svi ukućani ih vole a Bogami i prijatelji kada dođu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.