Srca sa kremom

Objavljeno 05.02.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 300 ml mleka,
  • 200 ml vode,
  • 1 kocka Alfa kvasca,
  • 3 kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 jajeta,
  • 1 dl ulja i
  • 1 kg brasna.
  • Za premazivanje je potrebno:
  • 200 g eurokrema
  • 50 g margarina.

Opis

45'
20'
0
1
  • U odgovarajućoj posudi staviti mlako mleko, vodu, sećer i 10 kašika brašna. Razmutiti varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U vanglu staviti jaja, ulje, so, nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti glatko testo. Potrebno je duže mesiti testo. Pokriti ga i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i kidati male loptice .
  • Radnu površinu nauljiti i svaku lopticu razviti oklagijom do veličine tacne za tortu. Premazati je sa 1 kašičicom krema. Uviti u rolat a rolat preklopiti na pola. Nožem zaseći do polovine preklopljenog rolata i onaj zasečeni deo otvoriti kao knjigu. Dobićete srce i to čokoladno. Postupak ponavljati dok ne potrosite ​testo.
  • Sva srca poređati u plehu sa razmakom i pustiti 30 minuta da narastu. Na svako srce staviti delić margarina i peći na 200 C dok ne porumeni. Uzivati u čokoladnom ukusu.
  • Prijatno.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam