Sastojci

300 ml mleka,
200 ml vode,
1 kocka Alfa kvasca,
3 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
2 jajeta,
1 dl ulja i
1 kg brasna.
Za premazivanje je potrebno:
200 g eurokrema
50 g margarina.

Instrukcije

1.U odgovarajućoj posudi staviti mlako mleko, vodu, sećer i 10 kašika brašna. Razmutiti varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U vanglu staviti jaja, ulje, so, nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti glatko testo. Potrebno je duže mesiti testo. Pokriti ga i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i kidati male loptice .
2.Radnu površinu nauljiti i svaku lopticu razviti oklagijom do veličine tacne za tortu. Premazati je sa 1 kašičicom krema. Uviti u rolat a rolat preklopiti na pola. Nožem zaseći do polovine preklopljenog rolata i onaj zasečeni deo otvoriti kao knjigu. Dobićete srce i to čokoladno. Postupak ponavljati dok ne potrosite ​testo.
3.Sva srca poređati u plehu sa razmakom i pustiti 30 minuta da narastu. Na svako srce staviti delić margarina i peći na 200 C dok ne porumeni. Uzivati u čokoladnom ukusu.
4.Prijatno.