Krofne sa džemom

Objavljeno 22.03.2016. od tina horvat

Sastojci

  • Testo:
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 40g kvasca
  • oko 700g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • kašičca soli
  • 2 kašike šećera
  • rendana kora 1 narandže
  • Još:
  • šolja džema od kajsije
  • 100g prah šećera

Opis

60'
20'
0
  • Malo ugrejati mleko pa u mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom, soli i dve kašike brašna. Ostavimo da odstoji 10ak min pa dodati ostale sastojke za testo i umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti 2h da raste na toplom.
  • Kada je narasto lagano ga premesiti i seći na debljinu oko 1cm. Vaditi krugove i ostaviti da narastu dok se ugreje ulje. Kada se ulje ugreje smanjiti vatru da ne bi zagorele.
  • Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Ređati ih na salvetu da se opije visak masnoće, pa ih napuniti džemom i posuti prah šećerom.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter