Sastojci

250 ml voda
20 g Vrenje kvasac
1 ravna kašičica šećera
1 puna kašičica so
1 kašika domaće svinjske masti
500 g brašna
1.Za testo:U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Dodati nadošli kvasac i,tokom mešenja,dodati svinjsku mast,te zamesiti mekše testo.Prekritu čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,formirati oblik vekne i staviti u pravougaoni pleh obložen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom kemrpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izreckati oštrim nožem po površini na 4 mesta. Premazati vodim i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Gotov hleb izvaditi iz rerne,uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Hleb sam pekla 15 minuta na 200 stepeni.Zatim sam prekrila alu-folijom i pekla još 15 minuta na 200 stepeni.Veoma ukusan i mekan hleb. Probajte,prijatno!