Hleb sam pekla 15 minuta na 200 stepeni.Zatim sam prekrila alu-folijom i pekla još 15 minuta na 200 stepeni.Veoma ukusan i mekan hleb. Probajte,prijatno!

250 ml voda | |
20 g Vrenje kvasac | |
1 ravna kašičica šećera | |
1 puna kašičica so | |
1 kašika domaće svinjske masti | |
500 g brašna | |
1. | Za testo:U mlakoj vodi rastvoriti kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati so i izmešati.Dodati nadošli kvasac i,tokom mešenja,dodati svinjsku mast,te zamesiti mekše testo.Prekritu čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti,formirati oblik vekne i staviti u pravougaoni pleh obložen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom kemrpom i ostaviti da naraste. Nadošlo teeto izreckati oštrim nožem po površini na 4 mesta. Premazati vodim i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Gotov hleb izvaditi iz rerne,uviti u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |