Sastojci

1/2 kg brasna
1/3 kvasca
2.5 dl mleka
1 kasicica secera
1 kasicica soli
5 kasika ulja
2 jaja
po zelji susam
po zelji seme lana
80 gr omeksalog margarina
1.1.U toplo mleko staviti kvasac,secer i kasiku brasna i ostaviti 10 minuta da kvasac radi.
2.2.U vanglicu sipati brasno,so,ulje,1 jaje i nadosli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da nadolazi 40 minuta.
3.3.Testo rezmesiti i podeliti na 2 dela jedan manji a drugi veci.
4.4.Veci deo podeliti na pet loptica.Svaku razvaljati u krug manjeg tanjira i premazivati margarinom i razvaljati oklagijom velicine tepsije fi 30 cm. i ostaviti u tepsiju.Iseci na 8 delova ali ne do kraja.Svaki trougao iz sredine zavrnuti prema spolja.
5.5.Manji deo,odseci malo za lopticu za sredinu.Ostatak podeliti na 5 delova.Svaki razvaljati velicine malog tanjira i premazivati margarinom,razvaljati velicine tepsije i iseci na 8 trouglova.Svaki trougao saviti sa sire strane i stopiti izmedju trouglova u tepsiju.Ostaviti da naraste 30 minuta.Premazati umucenim jajetom i posuti krug u sredinu semenom lana i manje loptice-trouglove susamom i peci 30 minuta na 180 stepeni.Da bi pogaca bila mekana pre nego sto se izvadi iz tepsije poklopite je krpom 15 minuta pa onda izvaditi.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.