1/2 kg brasna | |
1/3 kvasca | |
2.5 dl mleka | |
1 kasicica secera | |
1 kasicica soli | |
5 kasika ulja | |
2 jaja | |
po zelji susam | |
po zelji seme lana | |
80 gr omeksalog margarina | |
1. | 1.U toplo mleko staviti kvasac,secer i kasiku brasna i ostaviti 10 minuta da kvasac radi. |
2. | 2.U vanglicu sipati brasno,so,ulje,1 jaje i nadosli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da nadolazi 40 minuta. |
3. | 3.Testo rezmesiti i podeliti na 2 dela jedan manji a drugi veci. |
4. | 4.Veci deo podeliti na pet loptica.Svaku razvaljati u krug manjeg tanjira i premazivati margarinom i razvaljati oklagijom velicine tepsije fi 30 cm. i ostaviti u tepsiju.Iseci na 8 delova ali ne do kraja.Svaki trougao iz sredine zavrnuti prema spolja. |
5. | 5.Manji deo,odseci malo za lopticu za sredinu.Ostatak podeliti na 5 delova.Svaki razvaljati velicine malog tanjira i premazivati margarinom,razvaljati velicine tepsije i iseci na 8 trouglova.Svaki trougao saviti sa sire strane i stopiti izmedju trouglova u tepsiju.Ostaviti da naraste 30 minuta.Premazati umucenim jajetom i posuti krug u sredinu semenom lana i manje loptice-trouglove susamom i peci 30 minuta na 180 stepeni.Da bi pogaca bila mekana pre nego sto se izvadi iz tepsije poklopite je krpom 15 minuta pa onda izvaditi. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |