Punjene mekike

Objavljeno 19.02.2017. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 20g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 300 ml vode
  • Za fil
  • 200g salame
  • 200g sira
  • 1 kašičica origana

Opis

  • U posudu za mešanje sipati 300 ml mlake vode. Zatim dodati kvasac i šećer i ostaviti da malo nadođe. Zatim dodati brašno i so. Zamesiti glatko testo. Ostaviti testo da dobro naraste. Pripremiti fil, tako što ćete narendati salamu i sir dodati origano i dobro promešati. Kada je testo naraslo, razvući ga na pobrašnjenoj podlozi i iseći na kvadrate. Svaki kvadrat puniti kašikom fila i preklopiti. Krajeve testa pritisnuti viljuškom. Pržiti na vrelom ulju.

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

.