Sastojci

prvo testo
300 g brasna
150 ml mleka
20 g Alfa kvasca
1 kasikica soli
1 kasikica secera
2 kasike ulja
drugo testo
300 g integralnog psenicnog brasna
150 ml vode
20 g Alfa kvasca
1 kasikica secera
1 kasikica soli
2 kasike ulja
trece testo
1.Prvo testo: Kvasac pomešati sa šećerom i toplim mlekom. Kada nadođe dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
2.Drugo testo: Kvasac pomešati sa šećerom i mlakom vodom i ostaviti da nadođe. Zatim dodati brašno, ulje i so, pa umesiti testo. Ostaviti testo da naraste.
3.Treće testo. Kvasac pomešati sa šećerom i mlakom vodom. Ostaviti da nadođe. Onda dodati ajvar, ulje, so i brašno. Umesiti testo i ostaviti da naraste.
4.Naraslo testo, svako podeliti na 6 obgi. Razviti obgu pa od nje iseći po 6 traka. Uzimati po jednu od svake boje i napraviti pletenicu. Poređati pletenice u tepsiju.
5.Premazati ih umućenim jajetom, ostaviti još desetak minuta dok se greje rerna. Staviti pletenice da se peku oko 20 minuta na 200 stepeni.
6.Kada se ohladi poslužiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Recept sam dobila od moje drage drugarice Ane Lović.Nju sam upoznala pre 6 godina na prvom okupljanju i druzenju kompanije Lesaffre ,Od tog dana se druzimo i cesto pravim po njenom receptu jer je ona “savršena “pekarka,testo joj “ide “od ruke,sta god da umesi sve je fenomenalno!