Urolana pogača
Opis
Potrebno je:
1 dl mleka ,
2 kašičice šećera,
1 kašičica soli,
1 kvasac ,
100g kajmaka ,
1 dl ulj,
1 žumance i
600 g brašna i
margarin za premazivanje.
Za premazivanje:
1 žumance
Za posipanje:
crni susam
Priprema:
U mlako mleko dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe ,zatim dodati so,kajmak, ulje ,žumance, brašno sve dobro sjediniti i ostaviti da naraste. Razvući oklagijom testo na oko 0,5 cm uzeti srednji poklopac od šerpe i opceći krug. Krug iseći po širini premazati margarinom i urolati. Staviti u okruglu tepsiju savijati u krug. Pogaču celu premazati žumancetom, posuti crnim susamom , rernu zagrejati peći na 200 stepeni dok pogača ne dobije lepu boju
Komentari