Vaskršnji kolač iz kantice
Opis
Kantica je preslatka, ne koristi se samo za ldekoraciju, meni je poslužila da pečem kolač u njoj.
Potrebno je:
250 ml mleka,
50 g margarina,
150 g suvog grožđa,
1 limun,
5 kašika šećera,
1/2 kašičice soli,
pola kockice kvasca i
500 g brašna.
Priprema
U vanglu staviti mleko izdrobljen kvasac izmešati, dodati kašikicu šećera i malo brašna. Ostaviti da se kvasac podigne. Dodati margarina, so, ostatak šećera, ribanu koricu od limuna, suvo groždje i zamesite testo.
Ostavite testo da malo odmara, kanticu podmažite i pospitr brašnom. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Testo podelite na tri dela, od svakog dela napravite valjak i uvijte ga u spiralu. Spirale redjate u kanticu jednu na drugu.
Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.